🎥 | Briljante Van Gerwen kent geen genade met Adrian Lewis en knalt naar halve finale

16 november 2019

Lawrence Lustig/PDC

Zonder het ook maar een seconde spannend te maken heeft Michael van Gerwen als laatste de halve finale van het Grand Slam of Darts gehaald. Hij droogde Adrian Lewis zonder pardon af en won uiteindelijk met maar liefst 16-6.


We kunnen het er lang en kort over hebben, maar het werd een gigantische afslachting. Na 2 breaks stond er een score van 8-2 op het bord en daar was niks aan gelogen. Van Gerwen haalde een gemiddelde van boven de 111, tegenover 91 van Lewis. Ook had MvG een finish percentage van boven de 50%.

Hoewel de concentratie wat minder was en wat minder goed gooide (vooral tijdens de laatste dubbels), werd het in het voorlaatste blok alsnog 11-4. Het bleek een laatste stuiptrekking van Adrian Lewis.

Nam Michael daarna gas terug? Natuurlijk niet! In plaats daarvan bleef hij waanzinnig gooien en hield hij een gemiddelde van rond de 105. Hij gunde Lewis nog 2 legs, maar maakte het op 15-6 alsnog af.

Hoogtepunten Van Gerwen
Benieuwd naar de hoogtepunten (zeker in het eerste deel)? Goed nieuws! Die zijn hieronder te bekijken.
Gerwyn Price
Eerder op de avond won Gerwyn Price zijn kwartfinale van Gary Anderson. Hij won na een krankzinnig goede openingsfase met 16-9.