Van Gerwen gooide 9-darter op unieke manier (video)

13 februari 2019

Michael van Gerwen liet afgelopen weekend tijdens de eerste 2 Players Championships van het seizoen weer zijn absolute klasse zien. Players Championship 1 won hij op zaterdag, op zondag deed hij tijdens Player Championship 2 een paar ongelofelijke dingen.


Lees ook: MvG heeft even schijt en gooit 10-darter ‘gewoon’ via bullseye (video)

Zo gooide hij bijvoorbeeld een 9-darter alsof het niets was. Gek genoeg was dat nog niet eens het meest spectaculaire moment van de zondag. Chris Dobey, Dave Chisnall en Geert Nentjes hadden namelijk ook al een perfecte leg gegooid.

Unieke route 
Nee, het gaat meer om de manier waarop Van Gerwen de 501 weg wist te werken. Hij begon 'gewoon' met 2 keer 180, maar de overgebleven 141 poetste hij weg via triple 19, triple 16 en dubbel 18. Nog NOOIT werd een 9-darter via deze route uitgegooid op een live uitgezonden toernooi.

Van Gerwen lijkt het zelf allemaal niet zo veel te boeien, zoals je kunt zien in het filmpje. Hij loopt weg alsof-ie net 2 gesneden wit 1 volkoren brood heeft gekocht bij de bakker. Tegenstander Jonny Clayton is duidelijk meer onder de indruk.