Van Gerwen is koppositie in Premier League kwijt na ‘uniek’ gelijkspel tegen Price

4 april 2019

De wonderen zijn de wereld nog niet uit! Gerwyn Price heeft eindelijk een wedstrijd op een groot podium NIET verloren van Michael van Gerwen. Tot vandaag verloor Price iedere wedstrijd van Van Gerwen, maar in Belfast was het eindelijk raak voor 'The Iceman': 7-7.


Magnificent Price
Price klapte er meteen bovenop bij Van Gerwen, die de 10de speelavond begon als koploper in de Premier League. De Welshman pakte direct een break voorsprong en stond scorend uitstekend te gooien. Een sleutelmoment in de wedstrijd doet zich voor in de 5de leg. Price staat dan al 3-1 voor en plaatst met een waanzinnige 128-finish wederom een break.

Sterke fase Van Gerwen
Toch liet 'MVG' het er natuurlijk niet zomaar bij zitten. Eerder op de avond klom Rob Cross door een zege op thuisfavoriet Daryl Gurney naar de 1ste plek. Nadat Price op een 5-1 voorsprong kwam, pakte Van Gerwen 3 legs op rij. Vervolgens hield 'The Iceman' keurig zijn eigen leg waardoor hij nog altijd een break voorsprong had: 6-4.

Minimaal een punt
Slechts één leg was Price verwijderd van zijn eerste goede resultaat. Hij miste 3 pijlen op de dubbel in zijn eigen leg, maar zag vervolgens dat Van Gerwen zich dood gooide. Op dubbel-10 was het dan eindelijk raak en pakte hij hoe dan ook een punt. Zijn allereerste tegen de wereldkampioen.

Er kwam dus een einde aan de lange reeks van nederlagen tegen Van Gerwen, maar hij mocht ook zelf aan de laatste leg van de wedstrijd beginnen nadat Van Gerwen nog wel terugkwam tot 7-6. 'The Iceman' kreeg 2 wedstrijdpijlen maar miste. Van Gerwen gooide vervolgens 82 uit via bullseye en dubbel-16: 7-7. Hiermee is 'MVG' wel zijn koppositie kwijt aan Cross.