Van Gerwen komt keihard terug met zege in Auckland: ‘Weet dat ik toch de beste ben’

5 augustus 2018

LAWRENCE LUSTIG

Met zijn 1e toernooizege in Auckland herstelde Michael van Gerwen zich van de domper tijdens de World Matchplay. In Blackpool vloog de 29-jarige Vlijmenaar er 2 weken geleden al in de 1e ronde uit. 


Van Gerwen maakte indruk in Nieuw-Zeeland door landgenoot Raymond van Barneveld in de finale met 11-4 te verslaan.

Geen gebrek aan vertrouwen
Eerder rekende hij al af met toppers Gary Anderson en Peter Wright. ,,Of dat te maken heeft met de mindere resultaten de afgelopen weken? Ach, volgens mij niet", denkt de nummer 1 van de wereld. ,,Het waren maar 2 toernooitjes. En ik weet dat ik toch de beste ben, maar het is mooi als het er zoals hier ook uitkomt."

Op naar Melbourne
De volgende halte is de overzeese trip naar Melbourne. Van Gerwen vertrekt morgenochtend naar de Australische zuidkust. ,,Dan is het ook Zoë's (dochter van Van Gerwen, red.) 1e verjaardag. Extra fijn op zo'n moment dat Daphne en Zoë er bij zijn hier."

De Melbourne Darts Masters staan aankomend weekeinde op het programma. Omdat dochter Zoë vorig jaar net was geboren, ontbrak Van Gerwen destijds op het toernooi. De inmiddels gestopte Phil Taylor greep de titel door Peter Wright te verslaan: 11-8.