Van Gerwen laat bij vlagen zijn topvorm zien tegen Webster

Brian Vesseur • 01:04, 30-12-2016 / Laatste Update: 09:30, 08-01-2024

Michael van Gerwen nam het donderdagavond op tegen Darren Webster op het WK Darts. De Nederlander won met 4-1 van zijn 48-jarige tegenstander. Door de overwinning neemt Mighty Mike het in de kwartfinale op tegen Daryl Gurney.

Gekke eerste set

Onze Kale Sloopkogel pakte de eerste leg, maar zag The Demolition Man meteen gelijk komen. Webster kon zelfs op voorsprong komen, maar miste 3 pijlen op D6. Daardoor kon MvG toch nog op voorsprong komen: 2-1. De Engelsman kwam wel weer gelijk, maar de eerste set ging met veel geluk toch naar Van Gerwen. Na de eerste set heeft de Nederlander een percentage van 33% op zijn dubbels, Webster een percentage van 29%.

The World #1 with a scare in set one, but comes out on top in the end. #WhDarts pic.twitter.com/levPRCalCr

— PDC Darts (@OfficialPDC) December 29, 2016

Raken we de dubbels nog?

In de 2e set kwam Van Gerwen snel op voorsprong. In de 2e leg kreeg Webster 3 pijlen voor D12, maar hij kreeg hem er niet in. Onze Nederlander lukte het vervolgens ook niet om 16 uit te gooien, waardoor Webster gelijk kon maken en dat ook deed. Mighty Mike liet zich niet op de kast jagen en pakte de volgende 2 legs. Ook de 2e set ging dus naar hem.

Webster geknakt

Webster, die zo onwijs goed gooide tegen Simon Whitlock in ronde 2, leek al een beetje geknakt. In de 3e set had hij niet veel in te brengen tegen zijn tegenstander. Van Gerwen pakte de eerste 2 legs en kreeg daarna de kans om 132 uit te gooien. Na 2 keer de bull miste hij net D16. Toch pakte hij ook de 3e leg en staat het dus 3-0 in sets.

170!

Wat startte Van Gerwen de 4e set op een heerlijke manier: Mighty Mike gooide 170 uit! Webster keek sip en gaf de nummer 1 van de wereld een instemmend knikje. The Demolition Man kwam wel terug en pakte zijn 4e en 5é leg van de wedstrijd: 1-2. Webster kreeg 2 pijlen voor tops om de set te pakken, maar dat lukte niet. Van Gerwen pakte snel de leg om de stand weer gelijk te trekken. Daarna gooide de Engelsman wél zijn dubbel raak en pakte hij de set: 3-1.

Michael hits the BIG finish and ROARS to the crowd! 🙌🏼🙌🏼🙌🏼#WHDarts pic.twitter.com/YmyQuiDDii

Webster maakt het nog spannend

Webster kwam in de 5e leg flink terug. Hij pakte de eerste 2 legs en liet zich niet opnaaien door de Kale Sloopkogel. Van Gerwen kwam terug tot 1-2 en was lang in de race voor een 9-darter, maar het lukte hem niet om het uit te gooien. Maar ook Webster gaf het daarna weer uit handen, waardoor MvG toch de 2-2 kon maken. Hij pakte daarna ook meteen de winst door de laatste leg te grijpen! Mighty Mike naar de kwartfinale!