Van Gerwen neemt wraak op King, Van der Voort krijgt pak slaag, Wattimena in topvorm

23 maart 2019

Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen is de eerste Euro Tour van dit jaar begonnen met een potje wraak. De Nederlandse darter veegde in Leverkusen Mervyn King met 6-1 van de oche. Eerder deze maand verloor MVG nog van King op de UK Open en had de Engelsman nogal een grote mond.


Die grote mond gaf King dan weer vanwege een uitspraak van Van Gerwen richting hem. Mighty Mike noemde King een schande voor het darten, nadat King voor zijn gevoel zijn pijlen kansloos wegsmeet.

Wattimena top
Niet alleen Van Gerwen, ook Jermaine Wattimena presteerde goed in zijn eerste wedstrijd op de European Darts Open. Hoewel BDO-wereldkampioen Glen Durrant op 5-2 voor kwam en 3 matchdarts kreeg, won Wattimena toch. De Nederlandse Machine Gun gooide ruim 102 gemiddeld en versloeg Duzza met 6-5.

Van der Voort
Voor Vincent van der Voort verliep het een stuk slechter in Leverkusen. Hij kreeg een pak slaag van Joe Cullen: 6-1. Wattimena en Van Gerwen spelen zondag in de achtste finale tegen elkaar. In de kwartfinale wacht dan Gerwyn Price of Krzysztof Ratajski.