Van Gerwen nog lang niet tevreden met huidige vorm

13 maart 2018

Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen staat weliswaar bovenaan in de Premier League, maar tevreden is hij echter niet. Tegenover die koppositie staat de vroege uitschakeling op de UK Open. Er is dus werk aan de winkel, dat weet ook Mighty Mike.


"Het was niet mijn beste prestatie. Ik speel redelijk, maar verkeer niet in de beste vorm van mijn leven", blikt Van Gerwen terug in gesprek met Sky Sports terug op z'n overwinning tegen Whitlock. "Het vuurtje moet weer aangewakkerd worden, daar werk ik hard voor."

Terug naar 105 à 107 gemiddeld
Van Gerwen versloeg Whitlock wel, maar had het nodige aan te merken op z'n eigen spel. "Ik won mijn wedstrijd tegen Simon, maar miste veel kansen. Mijn scores waren op sommige momenten niet goed. Soms moet je karakter tonen en dat is exact wat ik heb gedaan", aldus Mighty Mike, die terug wil naar z'n oude vorm.

"Ik gooi nog steeds honderd gemiddeld. Veel spelers zouden daar blij mee zijn, maar ik niet. Ik wil weer terug naar 105 á 107 gemiddeld, ik kan veel beter. Ondanks mijn overwinning, is er nog veel werk te doen."