Van Gerwen snapt ophef niet: ‘Ik win veruit de meeste toernooien’ (video)

4 december 2018

Michael van Gerwen is volgende week de favoriet voor het WK Darts. Ondanks dat de resultaten de laatste tijd wat minder waren, is Mighty Mike vol zelfvertrouwen.


Michael van Gerwen is als eerste geplaatst voor het WK. De 29-jarige Brabantse darter kan dan ook terugkijken op een jaar waarin geen concurrent in de buurt kwam van wat hij won. Afgaande op de toernooien van dartsorganisatie PDC heeft Gary Anderson na Van Gerwen de meeste triomfen behaald: 8.

'Minder jaar'
,,Natuurlijk kunnen ze zeggen dat Gary Anderson een fenomenaal seizoen heeft gehad. Nog steeds heb ik meer gewonnen dan hij”, stelt Van Gerwen, die dit jaar negentien prijzen pakte. De 6 spelers achter hem op de plaatsingslijst wonnen samen net zoveel. Van Gerwen over 2018: ,,Niet heel slecht, maar voor mijn gevoel misschien wel een minder jaar.”

Toch is er altijd ruimte voor verbetering, schetst de tweevoudig wereldkampioen in aanloop naar het toernooi in Londen. Vorig jaar haalde hij in Alexandra Palace de halve finale, waarin de latere winnaar Rob Cross te sterk bleek. ,,Ik moet scherper zijn dit WK. Als ik gewoon mijn wedstrijd speel, dan winnen ze nog steeds niet van mij. Maar dan moet ik het wel doen.”