Van Gerwen trakteert Smith weer op een nederlaag, dit keer in de Premier League of Darts

7 februari 2019

Steve Welsh/PDC

Michael van Gerwen is de Premier League of Darts 2019 begonnen met een mooie overwinning op Michael Smith. Na een moeizame eerste leg werd het een mooi potje, die met 7-5 naar Van Gerwen ging. De Nederlander blijft daardoor ongeslagen tegen Smith op een major en begint met een zege aan zijn jacht op de zoveelste titel.Van Gerwen begon enorm slap aan de eerste leg, waar Smith dankbaar gebruik van maakte. Bully Boy gooide 93 uit in de leg van de Nederlander en pakte zo brutaal de 1-0 voorsprong. Het antwoord van Van Gerwen was wel weer bizar: na 9 pijlen stond hij op 48 en na 12 pijlen was hij uit: 1-1.

Kansjes
Het werd een beetje de perfecte herhaling van de finales van het WK en de Premier League vorig jaar. Toen stonden beide Michaels ook tegenover elkaar en pakte Smith de kleine kansjes die Van Gerwen bood ook nauwelijks. Dat was in week 1 van de nieuwe Premier League in Newcastle ook niet anders. Van Gerwen daarentegen pakte de kansen in de legs van Smith wel. Na 6 legs stond het 4-2 voor de Nederlander.

150-finish het hoogtepunt
Maar met een schitterende 150-finish van Smith werd het toch weer 4-4 gelijk. Toch gaf MVG na de eerste leg zijn teruggewonnen voorsprong niet meer uit handen. De nummer 1 van de wereld gooide de wedstrijd professioneel uit en pakte zo meteen 2 punten: 7-5.

Niet helemaal tevreden
De wereldkampioen was ondanks de overwinning op Smith niet helemaal tevreden met zijn spel. ,,Ik voelde me nog niet helemaal zelfverzekerd'', reageerde hij bij RTL7. ,,Eerlijk gezegd was ik een beetje gespannen. Dat mag natuurlijk niet gebeuren. Waarschijnlijk wilde ik iets te graag en dat is soms ook niet helemaal goed.''