Van Gerwen treft Gurney in halve finale: Nederlander verloor 3 laatste potjes op tv

23 mei 2019

Kelly Deckers/PDC

Michael van Gerwen won de laatste 3 edities van de Premier League. Om dat kunststukje vanavond (donderdag) te herhalen, moet hij eerst in de halve finale afrekenen met Daryl Gurney. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan, weet ook Van Gerwen.


Kijk alleen al naar de laatste 3 resultaten op televisie:

2 mei 2019 - Michael van Gerwen vs. Daryl Gurney: 5-8 (Premier League #14)
21 maart 2019 - Michael van Gerwen vs. Daryl Gurney: 5-7 (Premier League #7)
25 november 2019 - Michael van Gerwen vs. Daryl Gurney: 9-11 (Players Championship Finals)

Wel kan Mighty Mike moet putten uit het laatste onderonsje tussen de 2 bij de Austrian Darts Open van begin deze maand. Toen won de Nederlander met 7-3.

Geen ABC'tje
Jacques Nieuwlaat, dartscommentator van RTL7, denkt dat Van Gerwen de Premier League wint. "Maar het is geen ABC’tje", aldus Nieuwlaat. "Hij wint nog altijd meer toernooien dan niet, maar het wordt op één avond beslist. Dan kan alles. Na de WK-finale is dit de belangrijkste avond van het jaar. De halve finale tegen Gurney is misschien wel zijn makkelijkste in jaren, dat kan ook verraderlijk zijn."

De dartskenner hoopt op een finale tussen Van Gerwen en James Wade, die in de andere halve finale speelt tegen Rob Cross. "Als zij vanavond nog tegen elkaar staan, verwacht ik een spannende finale", stelde hij in gesprek met het Algemeen Dagblad (€).

Speelschema:

20.15u: Michael van Gerwen - Daryl Gurney
21.15u: Rob Cross - James Wade