Van Gerwen verliest ‘Battle of the Champions’ van Durrant op World Matchplay

24 juli 2019

Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen is helaas niet doorgestoomd naar de kwartfinale op de World Matchplay. In de 8e finales verloor hij van Glen Durrant in de 'Battle of the Champions'. Van Gerwen is de regerend kampioen van de PDC, Durrant bij de BDO. Laatstgenoemde maakte dit jaar de overstap naar de PDC. Door de uitschakeling van Mighty Mike zijn er geen Nederlanders meer over in het toernooi.


Durrant begon goed aan de wedstrijd, die werd gespeeld volgens de regels 'First to 11'. Dat betekent dat de darter die als eerst 11 legs pakt, de wedstrijd wint. Na 5 legs stond hij met 3-2 voor en gooide hij een hoger gemiddelde dan Van Gerwen.

Durrant gooit door
Na de break - na elke 5 legs wordt er even gepauzeerd - pakte Durrant weer 3 legs. Hoewel Van Gerwen zijn gemiddelde omhoog bracht, liep zijn tegenstander toch iets uit: 6-4. Durrant was zelfs even op weg naar een 9-darter, maar miste na 7 pijlen de T19.

Comeback van Van Gerwen
Daarna kwam Van Gerwen terug! De Nederlander kwam 8-6 achter, maar kwam na 17 sets eindelijk weer op voorsprong: 9-8. Durrant gooide zichzelf daarna weer op gelijke hoogte, maar Van Gerwen maakte er daarna weer 10-9 van. De 2 wereldkampioenen maakten er op deze manier een geweldige wedstrijd van. Zeker toen Durrant er ook nog 10-10 van maakte!

De regel is dat er met 2 legs verschil gewonnen moet worden. Beide heren kregen genoeg kansen om een voorsprong te pakken, maar uiteindelijk was het Durrant die Van Gerwen breakte: 11-10. Maar juist op het belangrijkste moment, ging Van Gerwen gooien. Mighty Mike pakte op zijn beurt weer de leg van Durrant af: 11-11.

Uiteindelijk trok Durrant aan het langste eind: 13-11. Hij trok de laatste 2 bloedstollende legs naar zich toe.

De overige wedstrijden
Er stonden nog meer achtste finales op het programma op dinsdag. Michael Smith won van Max Hopp, James Wade versloeg Mensur Suljovic en Mervyn King was te sterk voor Gary Anderson.