Van Gerwen wint bloedstollende European Tour-finale van Wright

25 maart 2018

Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen heeft de eerste ronde van de European Tour gewonnen. In Leverkusen was de Nederlander in een retespannende finale met 8-7 te sterk voor Peter Wright.


Van Gerwen had meteen al veel moeite met Wright. De Schot kwam meteen met 2-0 voor, waarna Van Gerwen wel wat terug deed. Dat bleek niet genoeg, want Wright liep vervolgens direct uit naar 5-1.

Comeback
Het gemiddelde van Van Gerwen was ook een stukje hoger dan dat van zijn tegenstander. Het zou dan ook vreemd zijn als Wright alle legs zou pakken. Om het meteen maar even spannend te maken, wist de Nederlander 4 legs op rij te pakken. Opeens stond het weer 5-5.

Wright sloeg daarna meteen weer hard terug en pompte zichzelf weer naar een voorsprong: 7-5. Hij had nu nog maar 1 leg nodig voor de overwinning. Die pakte die niet, waardoor Van Gerwen weer zijn kans zag: 7-7.

Finale in de finale
Dus opeens kregen beide heren kans op de overwinning. Een leg was genoeg! Ze kwamen allebei uit op D16, maar Van Gerwen was eerder aan de beurt: raak! De eerste European Tour gaat dus naar de Nederlander, die in een bloedstollende finale met 8-7 van Wright wint.