Van Gerwen wint Premier League of Darts na mooie zege op Rob Cross (video’s)

23 mei 2019

In Londen heeft Michael van Gerwen de finale van de Premier League of Darts gewonnen! In een spectaculaire partij die alle kanten op ging versloeg hij Rob Cross: 11-5. Het was voor Van Gerwen de 4e Premier League zege op een rij en zijn 5e in totaal. Ook mag hij 250.000 pond op zijn bankrekening tegemoet zien.


De nummers 1 en 2 van de wereld maakten het in de 1e twee legs gelijk enorm spannend. Nadat Van Gerwen Cross in de openingsleg wist te breken, leek de Brabander leg 2 - zijn eigen leg - te gaan verliezen. Cross miste echter 2 dubbels waarna Van Gerwen plots 2-0 voor stond.

Doorpakken
Het 'gekke bekken trekken' kon in de 5e leg echt beginnen. Nadat de legs met elkaar mee gingen Van Gerwen met 3-1 voor stond, brak hij Cross opnieuw: 4-1. Toen Van Gerwen na een fantastische 112 finish uitliep naar 5-1, liet Cross het er niet bij zitten.

Comeback-time
De Engelsman gooide voor wat hij waard was, Van Gerwen daarentegen was het helemaal kwijt en Cross won vervolgens 3 legs op rij: 5-4. In leg 10 kon Cross op gelijke hoogte komen, maar miste 3 darts op zijn dubbel. Dat kansje liet Van Gerwen niet aan zich voorbijgaan en maakte er 6-4 van.

Lees ook: KA-CHING! Zoveel centjes verdienden alle darters tijdens de Premier League of Darts


Breaks
Na de break vond Van Gerwon zijn vorm terug. Hij brak Cross en liep uit naar 8-4. Beide heren gooiden nog steeds waanzinnig goed met een gemiddelde van 102. Bij een stand van 9-5 miste Cross op de bull, waarna Van Gerwen mocht gooien voor de wedstrijd. Hij faalde niet en won!