Van Gerwen wint van Taylor in Ahoy en pakt eerste plaats

12 mei 2016

Proshots

Michael van Gerwen heeft donderdagavond gewonnen van Phil Taylor. In een kolkend Ahoy speelde de Nederlander een thuiswedstrijd en dat was goed te merken: 7-5.

In de eerste leg, die Taylor mocht beginnen, ging Mighty Mike al als een raket van start, met onder meer twee 180's. Toch wist de Nederlander de dubbels niet te vinden, waar Taylor dat wel wist.

Initiatief
Toch ging Van Gerwen verder met het nemen van initiatief. Het Rotterdamse publiek ging flink achter hem staan en het was dan ook niet gek dat de twee daaropvolgende legs naar hem gingen.

Geen uitbreiding
Door een gemiste dubbel 10 lukte het MvG niet om die voorsprong nog verder uit te breiden. Taylor kon zo makkelijk weer terug breken en de stand was weer gelijk: 2-2. Ook pakte de Engelsman daarna zijn eigen leg en stond weer op voorsprong.

164
Vervolgens ging de partij lang met de darts mee. Om en om pakten Van Gerwen en Taylor steeds hun eigen leg, totdat Mighty Mike in de negende leg zijn tegenstander op geweldige wijze brak. De Nederlander liet zijn klasse goed zien en gooide 'even' 164 uit.

Gelijke hoogte
Helaas brak Taylor direct daarna terug en stonden beide heren weer op gelijke hoogte. Maar Van Gerwen zou Van Gerwen niet zijn als hij niet stug bleef doorgooien. Zo prikte hij zijn darts in de laatste twee legs als eerste in het bord en ging er zo met de winst vandoor.

Play-offs
Door deze winst gaat Van Gerwen als nummer één de play-offs in en krijgt hij 30.000 pond extra. Hierin treft hij Adrian Lewis.

Liveblog
Check de rest van de Premier League-speelronde hierrrr!

Top 5 best gelezen

The "Google Analytics Top Content" widget requires the plugin, "Google Analytics for WordPress by MonsterInsights", to be installed and activated.

Install plugin | Activate plugin.