Van Gerwen woest op zichzelf: ‘Heb dit jaar teveel punten verspeeld’

15 mei 2019

Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen staat op dit moment op een plek in de Premier League of Darts die voor hem niet bekend is: plek 2. Normaal gesproken stond hij rond deze tijd van het jaar al bovenaan, maar dat is nu niet het geval. En dat is volgens Mighty Mike zijn eigen schuld.


"Ik kan alleen mezelf de schuld geven over het feit dat ik in deze positie zit", stelde Van Gerwen, die een punt minder heeft dan koploper Rob Cross, in gesprek met de PDC. "Ik heb dit jaar teveel punten verspeeld."

Het kan nog
Toch heeft de nummer 1 van de wereld de hoop nog niet opgegeven. "Ik denk dat ik het verschil nog kan goedmaken", aldus Mighty Mike. "Hopelijk kan ik de druk op Rob nog opvoeren door van Mensur te winnen."

Wat moet er dan gebeuren? Rob Cross mag niet winnen van James Wade - die zelf ook nog voldoende heeft om voor te spelen - en Van Gerwen moet zelf minimaal winnen of gelijkspelen. Zo ziet de stand eruit.


Unicum
Mocht Van Gerwen daadwerkelijk als 2de eindigen in de reguliere competitie, dan is dat een unicum. Sinds 2013 eindigde Mighty Mike namelijk altijd op plek 1.