🎥| Van Gerwen zet hele sterke openingspartij neer tegen Wade bij Champions League of Darts

19 oktober 2019

Lawrence Lustig / PDC

In groep A heeft Michael van Gerwen zijn 1ste wedstrijd van de Champions League of Darts gewonnen van James Wade! Het ging niet altijd makkelijk, maar met een gemiddelde van dik boven de 100 liet hij meteen zien in de juiste vorm te zijn.


Van Gerwen hoopt dit jaar eindelijk dit toernooi op zijn naam te zetten. Het bestaat sinds 3 jaar, maar nog nooit werd Van Gerwen tot winnaar gekroond. Tegen James Wade begon hij in ieder geval lekker. In slechts 13 pijltjes pakte hij de 1ste leg en ook meteen de 1ste break van de wedstrijd.

Vervolgens liep het even wat minder bij Mighty Mike en kon Wade uitlopen naar een 4-3 voorsprong. Toen hij faalde om daar 5-3 van te maken, was dat voor Van Gerwen het moment dat hij weer de controle over de wedstrijd kon nemen.

Tekst loopt door onder de video.


Erop en erover!
Eenmaal weer op gelijke hoogte met Wade was Van Gerwen niet meer te houden. Hij beukte meteen door tot een 7-4 voorsprong. Na 7 perfecte darts in 1 leg leek hij op weg om ook de 8-4 te maken, maar dat liep mis op de D16. Wade profiteerde meteen en liep weer een legje in: 7-5

Tekst loopt door onder de video.


Spanning tot laatste sets
Vervolgens gingen Wade en Van Gerwen redelijk gelijk op en stonden ze na 16 gespeelde legs op 8-8. Met een fenomenale (2 keer tops) finish kwam MvG weer op voorsprong. Ook de laatste leg was voor hem en zo begint de Nederlander die op jacht is naar de titel zijn toernooi met een sterke 10-8 overwinning.

Zie hier nog de overige uitslagen van de zaterdagmiddag.