Gerwyn Price rekent in Newcastle af met vijandig publiek en Daryl Gurney

7 februari 2019

Lawrence Lustig/PDC

Gerwyn Price heeft in de Premier League of Darts keihard afgerekend met alle haters. In zijn wedstrijd in Newcastle tegen Daryl Gurney overkwam hij een 2-0 achterstand en pakte hij de Noord-Ier met 7-4.


Vanaf de allereerste seconde dat Price zichtbaar was voor het publiek, was het publiek aan het jouwen en boe aan het roepen. Elke pijl die mis ging, werd met gejuich ontvangen en elke juich van Price werd overstemd door boegeroep. Dat deerde The Iceman eigenlijk alleen de eerste 2 legs, toen Gurney met 2-0 voor kwam.

Veel 180'ers voor Price
Daarna zette Price de gaskraan open en gooide hij lang rond zijn beste gemiddelde ooit op televisie. De Welshman gooide maar liefst 6 keer 180 en pakte op 6-3 zijn eerste punt. Gurney, normaal een hoge scorer, gaf niet thuis en liet Price er met de zege vandoor gaan.

Boete voor Price
Waarom haatte het publiek Price zo? Het gaat terug naar de Grand Slam van november. Price is erg luidruchtig als hij gooit en zocht met zijn gedrag in de Grand Slam tegen Simon Whitlock en vooral Gary Anderson het randje op. Hij kreeg voor zijn gedrag de hoogste boete ooit.