Gerwyn Price wint van Dirk van Duijvenbode in bloedstollende finale World Series of Darts

18 september 2022

Dirk van Duijvenbode heeft zijn thuiswedstrijd in de AFAS Live! verloren. In de finale van de World Series of Darts moest hij het opnemen tegen Gerwyn Price. Het werd een spannend duel die lang gelijk op ging. Er was zelfs een 21e leg voor nodig, maar uiteindelijk won Price.


Van Duijvenbode gooide iets minder dan in de vorige pot tegen Jonny Clayton, maar kon prima mee met het niveau van Price. Waar Clayton steeds achter Aubergenius aan moest lopen, was het nu Van Duijvenbode zelf die achter de feiten aan liep. Price zijn eerste break kwam in de 5e leg en pakte daar ook gelijk de voorsprong door. Daarna was Van Duijvenbode degene die mocht breaken, hij pakte de 8e leg en maakte het daarmee gelijk: 4-4.

Ommekeer
Hoe anders zag het er een paar legs verder uit. Van Duijvenbode wist op voorsprong te komen waarna het Price was die achter hem aan moest. Bij de 3e pauze stond het 8-7 voor Van Duijvenbode. Hij had nog maar 3 legs nodig om te winnen...

Het gaat toch mis!
Van Duijvenbode doet het niet! Hij was zeer goed bezig maar moet toch zijn meerdere erkennen in Price. Hij stond met 10-9 voor maar kon niet tot een finish komen in de leg van Price waardoor het 10-10 werd. In de laatste leg van de wedstrijd mocht Aubergenius starten. Hij raakte geïrriteerd door geluid vanuit het publiek, daar was hij absoluut niet van gediend. Hij was daarna volledig uit zijn concentratie en gooide niks meer. Price kon wel rustig blijven en maakte het uiteindelijk af.