🎥 | Gian van Veen verrast Nathan Aspinall en kan plek op World Grand Prix ruiken

23 september 2023

Gian van Veen heeft zichzelf een groot plezier gedaan. De Nederlander won heel knap met liefst 6-1 van Nathan Aspinall in de 2e ronde van de Hungarian Darts Trophy. Door de overwinning is de pas 21-jarige darter heel dichtbij een plekje op de World Grand Prix.


Aspinall, die vorige week nog de finale haalde van de World Series of Darts Finals, gooide een gemiddelde van meer dan 101, maar verloor toch kansloos van Van Veen. De Nederlander was dodelijk op zijn finishes en gaf Aspinall geen enkele kans. Van Veen speelt zondag in de 8e finales tegen Damon Heta.

World Grand Prix
Door de overwinning is Van Veen virtueel geplaatst voor de World Grand Prix. Het Euro Tour-toernooi in Hongarije is het laatste toernooi dat meetelt voor plaatsing. De enige die het feestje nog lijkt te kunnen verpesten is Luke Woodhouse. De Engelsman komt met een plek in de kwartfinale precies gelijk met Van Veen. Als Van Veen zondag de kwartfinale haalt, is hij helemaal zeker.

Jermaine Wattimena, Scott Williams, Rowby-John Rodriguez en Scott Waites kunnen Van Veen ook nog van de troon stoten, alleen zullen zij dan het toernooi moeten winnen.