Gilding moet tot het uiterste gaan om spectaculaire pot van Henderson te winnen

17 december 2016

Pro Shots

Yes! De 1e spectaculaire partij van het WK darts hebben we op dag 3 al gezien. Want wat een wedstrijd maakten John Henderson en Andrew Gilding er zaterdagmiddag van. De 2 moesten tot echt tot het uiterste gaatje gaan en een laatste en beslissende leg werd uiteindelijk gewonnen door Gilding: 2-3.


Gilding brak Henderson meteen, maar zag wel hoe de Schot daarna hetzelfde deed en 2 legs op rij pakte. Nadat het 2-2 werd pakte Henderson de 5e leg en de 1e set: 1-0.

Bizar spannend
Henderson won ook de 2e set, maar Gilding kwam daarna op dreef en gooide alweer z'n 4e 180'er. De 46-jarige Engelsman pakte de 3e set en maakte er zo weer een wedstrijd van. Helemaal toen Goldfinger ook de 4e set pakte: 2-2.

Zenuwslopend
In de laatste set maakten de 2 er een zenuwslopende partij van. Het werd 2-2 in legs en dus moest er met 2 legs verschil gewonnen worden. Gilding leek helemaal los, won de 5e leg door 143 uit te gooien, maar zag Henderson daarna wel terugkomen tot 3-2. De Schot miste vervolgens een dure matchdarts, waarna Gliding er 4-4 van maakte.

Uiteindelijk werd het 5-5, waarna beiden via de bull moest bepalen wie de laatste leg mocht beginnen. Het werd Gliding die ook de sudden death-leg won: 2-3. Wat een sensatie!

Tipje!
Om lid te worden van de Whatsapp-groep Darts; app DARTS AAN naar 06 135 591 70