Glen Durrant kan vanavond Michael van Gerwen naaien: ‘Ze hopen dat ik het niet haal’

5 september 2020

PDC
Michael van Gerwen

Gaat Michael van Gerwen zich zateerdag plaatsen voor de Final Four van de Premier League Darts? Hij heeft zijn lot niet meer in eigen hand. ‘Mighty Mike’ moet winnen van de al uitgeschakelde Daryl Gurney en dan hopen dat de al geplaatste Glen Durrant zijn sportieve plicht doet tegen MVG's grootste concurrent Nathan Aspinall.


,,Daar reken ik wel op. Een beetje prof gaat niet expres verliezen”, aldus Van Gerwen vanuit Milton Keynes waar vanavond de laatste speelronde van de Premier League plaatsvindt achter gesloten deuren. Het speelschema is vandaag door de PDC gewijzigd, maar niet in het voordeel van de Nederlander.

'Ze hopen dat ik het niet haal'
,,Ze hebben nu de partij van Nathan Aspinall als laatste geprogrammeerd. Dat is beste voor de spanning dus ik snap het wel. Maar Nathan weet dan wel precies wat hij voor resultaat moet halen.”  Na zijn zwaarbevochten overwinning op Gary Anderson zei Van Gerwen:  ,,Ze hopen allemaal dat ik de laatste vier niet haal, want dan verwachten ze problemen.”

Hulp van Smith?
Van Gerwen is niet boos, maar haalt zijn schouders op. ,,Ik moet eerst zelf maar eens zien te winnen. En ik kan ook nog geholpen worden door Michael Smith.” Dat zit zo: Smith, al uitgeschakeld, gooit vanavond tegen wereldkampioen Peter Wright. Wint Smith, dan is een zege van Van Gerwen op Gurney voldoende voor een plek bij de beste vier en dus deelname aan de play-offs op 22 oktober.

Onwaarschijnlijk scenario
Speelt Wright minimaal gelijk, dan gaan Aspinall en Van Gerwen om het laatste ticket voor de Final Four strijden. Tenzij én Wright én Van Gerwen én Aspinall hun partijen alledrie met grote cijfers winnen. Dan zou Gary Anderson, als hij dik verliest van Gerwyn Price, nog het kind van de rekening kunnen worden. Maar dat is een zeer onwaarschijnlijk scenario. 

Programma zaterdagavond: Gerwyn Price - Gary Anderson, Michael van Gerwen - Daryl Gurney, Peter Wright - Michael Smith, Nathan Aspinall - Glen Durrant.

Stand Premier League Darts:
1. Glen Durrant 15-21 (+25)
2. Gary Anderson 15-19 (+11)
3. Peter Wright 15-18 (+15)
4. Nathan Aspinall 15-17 (+5)
-------------------------------------------------------
5. Michael van Gerwen 15-17 (+2)
6. Gerwyn Price 15-15 (+10)
7. Michael Smith 15-13 (-4)
8. Dary Gurney 15-9 (-21)