Glen Durrant wint simpel van Lewis, strijd der wereldkampioenen in volgende ronde

22 juli 2019

PDC

Glen Durrant heeft in zijn eerste World Matchplay meteen Adrian Lewis naar huis gesmeten. De oud-BDO'er, die pas een half jaartje bij de PDC gooit, won in Blackpool met klinkende cijfers: 10-4.


Het mooie is: we krijgen in dinsdag de tweede ronde van de World Matchplay een clash tussen de regerend wereldkampioenen van de BDO (Durrant) en de PDC (Michael van Gerwen)!

Durrant koeltjes
Lewis begon met een 14-darter aan de partij, maar gooide erna bijna niks meer. Durrant was ondertussen stoïcijns en ging koeltjes met een 4-1 en 2 breaks voorsprong de eerste pauze in.

Lewis maar eventjes écht goed
Jackpot kwam als herboren uit die pauze en pakte meteen een break terug en brulde zichzelf naar een hoger niveau. Alleen hield hij dat maar 1 leg vol, want na de break kwam Durrant meteen weer terug: 5-2. Duzza verzilverde zijn break wel en kwam op 6-2. Lewis miste vervolgens 2 pijlen op een finish om weer aan te sluiten, waardoor Durrant weer een break pakte en al een voorsprong nam op de zege.

Van Gerwen
Er kwam nog een pauze tussen bij 8-2, maar het weerhield Durrant er niet van dik te winnen van Lewis en de volgende ronde tegen Michael van Gerwen veilig te stellen.