🎥 | Glen Durrant sust Michael Smith in slaap, maakt hem wakker, en haalt halve finale

15 november 2019

Na Peter Wright, die eerder op de vrijdagavond op een vermakelijke wijze Dave Chisnall versloeg, mag ook BDO-topper Glen Durrant zich halve finalist op de PDC Grand Slam of Darts 2019 noemen! Durrant won van Michael Smith: 16-11!


Durrant had 2 legs nodig om een beetje op gang te komen. Smith kwam 2-0 in legs voor, maar Durrant trok de stand gelijk. Toch ging Smith met een 3-2 voorsprong de 1e pauze in. Opmerkelijk: Durrant maakte een rekenfoutje en begin dus al vroeg in de partij een 'misser'! Smith daarentegen opende de pot met een dikke 100+ finish, maar miste later dubbels op de 3-0:D'r in, Durrant!
Na de korte onderbreking liet Durrant zien waarom hij zijn tegenstanders slechter laat gooien. Hij kwam beter in de wedstrijd, maar zag ook dat Bully Boy weinig foutjes maakte. Bij de 2e break stond Smith dan ook terecht voor: 6-4! Lang hield Smith dit niet vol, want opnieuw toonde Durrant zich na de pauze als herboren. Hij kwam spectaculair terug tot 6-6 en liep zelfs uit naar 8-6!

Mede door een prachtige 110 finish. Ook hier kwam er een ommekeer aan te pas: Durrant pakte 6 (!) legs op een rij en leidde bij pauze no.3 met 9-6!
Comeback: done
Met 100 gemiddelde van rond de 100 ging Durrant vervolgens vrolijk door: 10-6 Smith leek in slaap te zijn gesust en kon naast zijn dubbels ook de triples niet meer vinden. Daar waar Durrant 1 op 2 liep op de dubbels, gooide Smith door al zijn missers liefst 1 op 3, en dat terwijl hij zo lekker begon! Wel hield Smith een eigen leg en kwam terug tot 10-7.

Vervolgens gingen de legs weer met elkaar mee en stond het 11-8. Smith begon wel met de leg die vorderde meer gefrustreerd te geraken. Weinig wilde meer lukken en daar maakte Duzza vanaf 12-8 dankbaar gebruik van. Smith wist nog wel 4 legjes te pakken, perste er nog flink wat 180'ers uit en gooide 93 uit via de bull, maar Durrant won toch na 3 gemiste matchdarts: 16-12!