Goede start Michael van Gerwen in München

6 april 2015

Carsten Arlt/PDC
Goede start Michael van Gerwen in München

MÜNCHEN - Michael van Gerwen heeft zondagavond de achtste finales bereikt van de German Darts Masters in München. De Gemondenaar had weinig moeite met de Schot Gary Stone: 6-2.

Stone kon aanvankelijk gelijke tred houden met Van Gerwen, totdat de nummer één van de wereld in de tweede helft van de partij een tandje bijschakelde. Met een 10-darter zorgde hij voor een break in de cruciale zesde leg (4-2). Van Gerwen haalde een gemiddelde van 100,78 punten tegenover 87,77 voor Stone.

Ook Vincent van de Voort bereikte de laatste zestien door een 6-3 zege op Andy Smith. Tilburger Benito van de Pas had in de tweede ronde geen schijn van kans tegen James Wade: 6-0.

Magische grens

Van Gerwen staat maandagmiddag tegenover Jamie Caven, die Ronny Huybrechts uitschakelde. Van der Voort treft William O'Connor. Voor de winnaar van het derde toernooi van de Europese Tour ligt 25.000 pond klaar. De 25-jarige Van Gerwen kan in de Order of Merit, de verdiensten over de laatste 24 maanden, de magische grens van 1 miljoen pond (ruim 1,3 miljoen euro) bereiken.