Grand Slam of Darts: Waanzinnige comebacks van Van Gerwen en Van Barneveld

12 november 2017

Lawrence Lustig/PDC

In de 2e groepsduels op de Grand Slam of Darts zagen we zondagavond een paar schitterende partijen. Met een hoofdrol voor Michael van Gerwen. Hij en zijn tegenstander Rob Cross gooiden één van de beste potjes van het jaar. De Nederlander kwam terug van een 4-2 achterstand en won 5-4. Datzelfde deed Raymond van Barneveld. Danny Noppert is zo goed als uitgeschakeld na zijn 2e verliespartij.


Michael van Gerwen - Rob Cross 5-4
Rob Cross en Michael van Gerwen hebben een schitterende wedstrijd neergezet op de Grand Slam of Darts, met Van Gerwen als de ultieme winnaar. Beide darters stonden boven de 100 te gooien en smeten de ene na de andere mooie finish. MVG 134, Cross 170. Na die 170 brak Cross Van Gerwen naar een 4-2 achterstand en leek hij op weg naar een stunt. Maar Van Gerwen zette de turbo weer even aan en pakte de winst in de beslissende leg.

MVG's 134-finish

170-finish van Cross

Raymond van Barneveld - Gerwyn Price 5-4
Raymond van Barneveld was bijna net zo sick als Van Gerwen. Ook Barney kwam 4-2 achter tegen The Iceman, maar ook hij gooide op het juiste moment de juiste vakjes. Van Barneveld is daardoor zo goed als door naar de volgende ronde.

Danny Noppert - Darren Webster 2-5
Danny Noppert liet een knappe comeback zien tegen Darren Webster, maar is wel uitgeschakeld. De Friese darter kwam 3-0 achter, herpakte zich naar 3-2, maar miste een pijl op bullseye om gelijk te maken. Demolition Man kwam daardoor op 4-2 en gaf nog 1 keer gas en pakte de laatste kans om zich te plaatsen voor de volgende ronde.

Lees ook: Dartritis van Van Peer overschaduwt middagsessie Grand Slam of Darts

Daryl Gurney - Mark Webster 5-3
De wedstrijd tussen Daryl Gurney en Mark Webster ging af op een beslissende 9e leg. Maar net op het moment supreme miste Webster pijlen op zijn dubbels. Opvallend, want die stond hij juist goed te gooien. Gurney mocht dus breken en daarmee meteen de wedstrijd winnen met 5-3.

Phil Taylor - Robbie Green 5-4
Robbie Green was héél dicht bij een stunt tegen Phil Taylor. Kong miste 4 pijlen om de wedstrijd te winnen, maar zag The Power toch winnen. Taylor stond zelfs even met 4-2 achter, maar toen ging het blijkbaar kriebelen bij Green. Hoewel de grote Engelsman scorend beter was dan Taylor, miste hij op de cruciale momenten in de slotfase zijn dubbels.

Peter Machin - James Wade 1-5
James Wade heeft met al het geluk van de wereld zijn hachje gered tegen BDO'er Peter Machin. De Australiër had dikke kansen om Wade te breken en zelfs uit te schakelen, maar miste enorm veel pijlen op zijn dubbels. The Machine deed dat ook, maar net wat minder dan Machin.

Joe Murnan - Ross Montgomery 3-5
De wedstrijd tussen de mindere goden van de poule liep uit op een mooie en spannende pot. De eerste 6 legs gingen nog met de darts mee, maar toen sloeg Montgomery toe. In de leg van Murnan gooide hij een prima 121-finish en gooide daarna de wedstrijd uit. In dezelfde groep spelen ook Michael van Gerwen en Rob Cross.

Steve Lennon - Jamie Hughes 5-0
De eerste whitewash van de Grand Slam of Darts 2017 is een feit. Jamie Hughes, die in 'zijn' Wolverhampton speelde, kreeg een ongelooflijk hard pak slaag van Steve Lennon. De onbekende Ier gooide ook nog eens 100.2 gemiddeld, iets wat hij nog nooit op tv had gedaan. Lennon speelt de laatste groepswedstrijd tegen Raymond van Barneveld. Mogelijk is die wedstrijd bepalend wie doorgaat naar de knock-outfase.