Dit zijn de grote afwezigen op het WK darts

28 november 2019

Lawrence Lustig/PDC

Het WK darts komt er weer aan en dus kunnen we ons de komende 3 weken verheugen op de start van het grootste toernooi van het jaar in Ally Pally. Toch zullen er ook een aantal mensen zijn die alleen maar chagrijnig zijn. Een rijtje darters die we verwacht hadden op het WK, maar die zich NIET geplaatst hebben.


1. Jamie Lewis
De grootste afwezige is zonder twijfel Jamie Lewis. De Welshman haalde in 2017/2018 de HALVE FINALE van het WK, waarin hij met opgeheven hoofd verloor van Phil Taylor. Vorig jaar schakelde hij nog Daryl Gurney uit en haalde hij de 3e ronde. Hij kan dus niet 2 succesvolle WK's op rij verdedigen en gaat meer dan de helft van zijn verdiende prijzengeld kwijtraken!

2. Martin Schindler
Nog zo'n 'grote' naam die we gaan missen. Schindler leek de afgelopen jaren aardig aan de weg te timmeren en samen met Max Hopp het darten in Duitsland op de kaart te zetten. De kleine Schindler gooide echter een dramajaar van jewelste en plaatste zich dus niet voor het WK.3. Robert Thornton
Voor het eerst sinds 2007 (!) staat Robert Thornton niet aan de oche van het WK. De Schotse darter kende in november even een opleving in een verder grijsgekleurd 2019. Het was niet genoeg om het WK te halen, ook omdat hij het laatste kwalificatietoernooi verloor. Zijn vrouw is ernstig ziek en dus zat hij met z'n hoofd vooral thuis.


4. Corey Cadby
Op zich geen verrassing dat de jonge Australiër er niet bij is. Het hele jaar staat al in het teken van visumproblemen, waardoor Cadby nauwelijks in Europa te zien was en zich dus ook niet lekker kon kwalificeren. Hij werd zelfs even gezocht door de politie in Australië. Het is de vraag of de jeugdwereldkampioen van 2016 en de finalist van de UK Open in 2018 ooit nog zijn talent waar kan maken.


5. Antonio Alcinas
Darten is in Spanje niet heel groot, maar toch heeft het land al jaren 2 darters die het aardig doen. De ene is Cristo Reyes, de ander is Antonio Alcinas. Reyes, tegen Ilagan, is er wel bij. Alcinas niet. En dat is een verrassing, want hij schakelde vorig jaar nog Peter Wright uit!


6. Dirk van Duijvenbode
We zijn met 11 Nederlanders heel goed vertegenwoordigd op het WK darts dit jaar. Toch vinden we het op de redactie persoonlijk heel jammer dat Dirk van Duijvenbode niet 1 van die 11 landgenoten is. De darter probeerde het dit jaar op vrijwel alle toernooien, maar haalde nergens een fatsoenlijk resultaat. Dus moeten we weer een jaartje wachten tot we hopelijk een hardstyle-opkomst mee gaan maken in Alexandra Palace.