Haha! Luke Humphries is definitief geen dakdekker meer na zege op Cross

29 december 2018

LAWRENCE LUSTIG

Nadat hij wereldkampioen Rob Cross had verslagen op het WK darts, bedankte Luke Humphries meermaals de PDC voor de kansen die de bond hem geboden heeft. "En er is niemand die me gevraagd heeft dat te doen”, benadrukte hij.


De WK-debutant gaat verder met de lofzang naar de grootste dartsbond "Een aantal jaar geleden moest je via Q-school proberen een plekje in de tour te bemachtigen. Dat is één week waarin je het dan moet laten zien. Ben je even uit vorm, dan verpest je heel je jaar meteen al. Maar sinds de PDC de Challenge Tour en Development Tour heeft ingesteld, is dat anders.”

New kids on the block
Via dat systeem kunnen ‘new kids on the block’ zoals Humphries door constante prestaties onder gelijken ook toegang verkrijgen tot het gala der groten. De pas 23-jarige Humphries doorliep rustig dat proces en staat nu plots in de kwartfinale van het WK. In maart van dit jaar stopte hij met zijn werk als dakdekker om zich helemaal op het darts te richten.

Papa en mama
En nu hij toch aan het bedanken is, zijn vader en moeder mogen niet worden vergeten. "Die hebben vrije dagen opgenomen van hun werk om met mij mee te gaan naar toernooien, ter ondersteuning. Dat zal ik nooit vergeten.”

Smith
Michael – Bully Boy – Smith is zaterdag in de kwartfinale zijn tegenstander. "We hebben elkaar al een keer ontmoet. Dat werd een mooie pot. Hij won uiteindelijk met 6-5, we gooiden allebei een gemiddelde van ruim boven de 100. Ik denk dat het nu ook weer spannend gaat worden.”