Hearn kent absoluut geen genade met Van Barneveld: ‘Daar betaalt hij nu de prijs voor’

4 juni 2019

Lawrence Lustig/PDC

Raymond van Barneveld is bezig aan zijn afscheidstournee bij de PDC. Maar de Nederlander krijgt eigenlijk maar weinig de kans om zijn fans uit te zwaaien, want hij staat er niet zo best voor op de wereldranglijst. Dat is volgens PDC-baas Barry Hearn Barney's eigen schuld.


"Ik hoop dat we Barney nog gaan zien op meer toernooien, maar hij had vorig jaar meer moeten spelen", vertelt Hearn tegenover Metro. Vorig jaar was Van Barneveld amper te vinden op met name de vloertoernooien en daardoor donderde hij ver naar beneden op de PDC en ProTour Order of Merit. "Daar betaalt hij nu de prijs voor."

Vooralsnog geen World Matchplay en World Grand Prix
Van Barneveld kreeg dit seizoen een wildcard voor de Premier League of Darts, maar faalde daar hopeloos. Zijn beste prestatie was bij de Players Championship 8 in Wigan. Daar stond Barney in de finale waarin hij verloor van Adrian Lewis.

"Hij mist waarschijnlijk de World Matchplay en World Grand Prix. Dat is natuurlijk jammer in zijn laatste jaar, omdat je dan zoveel mogelijk moet spelen. Hopelijk behaalt hij nog wat succes, maar dat moet hij wel zelf verdienen", aldus Hearn.

Wat moet-ie zien te fixen?
Van Barneveld moet flink wat prijzengeld bij elkaar zien te sprokkelen bij Players Championship- en Euro Tour-toernooitjes. Hij staat inmiddels 11.250 pond achter op Ryan Searle, die het laatste ticket voor de World Matchplay op dit moment in handen heeft. Dat toernooi is eind juli.

Voor de World Grand Prix heeft Barney wat langer de tijd. Dat toernooi begint pas over 124 dagen.

Welke belangrijke toernooien komen eraan?
Hopelijk heeft Van Barneveld de volgende data omcirkeld in zijn agenda vóór de World Matchplay. Dan valt er voor hem namelijk prijzengeld te verdienen voor de ProTour Order of Merit. Check hieronder welke toernooien dat zijn.

21 juni: Players Championship 17 (Wigan)
22 juni: Players Championship 18 (Wigan)
16 juli: Players Championship 19 (Barnsley)
17 juli: Players Championship 20 (Barnsley)

Het is belangrijk voor de Nederlander om daar te scoren en om zo dus te klimmen op de ranglijst. Win je zo'n toernooi, levert je dat 10.000 pond op. Als nummer 2 hark je 6.000 pond binnen. Tijd dus om te leveren voor Van Barneveld, want voor hij het weet is het te laat...