Heeft Price gelijk? ‘Als ik mee had gedaan aan de Premier League, had ik ‘m gewonnen’

11 juni 2021

Lawrence Lustig/PDC

Gerwyn Price weet zeker dat-ie de Premier League of Darts had gewonnen, áls hij had meegedaan. Dat zegt hij bij Oche180. De Welshmen kon op het laatste moment niet meedoen vanwege een positieve coronatest. Uiteindelijk won Jonny Clayton, ook een Welshmen, het prestigieuze darttoernooi.


Aankomende week doet Price mee aan de Super Series, zijn 1e proftoernooitje in 3 maanden tijd. Hij laat er geen twijfel over bestaan dat hij is veranderd in die periode: "Ik ben nog steeds de te kloppen man. Ik ben de nummer 1 van de wereld en de huidige wereldkampioen. Mensen konden toernooien winnen terwijl de wereldkampioen niet meedeed. Jonny is een fantastische speler, maar als ik had meegedaan dan geloof ik dat ik had gewonnen."

Publiek
Price kijkt er naar uit om voor publiek te spelen. Dat zal voor het eerst zijn bij de World Matchplay, in juli. "Het maakt me helemaal niet uit of ik toegezongen of uitgejouwd wordt. Zolang ik maar op het podium mag spelen met publiek in de zaal en een prachtige atmosfeer. Dat is alles waar ik naar uitkijk."