Hendriks kan niet verrassen tegen Peter ‘snakebite’ Wright (video)

16 december 2016

Lawrence Lustig/PDC

Eerder op de avond stal hij nog de show in zijn partij tegen Warren Parry. Maar Jerry Hendriks kon in zijn eerste ronde partij op het WK niet verrassen tegen Peter Wright, de nummer 3 van de wereld. De Schot had weinig moeite mer Hendriks die geen set kon pakken: 3-0.


Hendriks maakte van zijn walk-0n een ware show en dus kon Wright natuurlijk niet achter blijven en deed hij vrolijk mee met de cheerleaders op het podium.

Wright niet in de problemen
De Schot had zijn hanenkam deze keer een compleet groene kleur gegeven. De excentrieke Wright begon ijzersterk en brak de geboren Eindhovenaar meteen en pakte de 1ste set met 3-0.

156 finish Hendriks
Aan het begin van de 2de set moest Hendriks 156 uitgooien om zijn eigen leg te houden en dat deed hij. Tot nu toe is dat de hoogste finish van het toernooi. Overigens was het antwoord van Wright wel doeltreffend, een leg later gooide Snakebite een fraaie 131 uit.

Hendriks hield daarna keurig zijn eigen leg en kreeg zelfs 4 pijlen om er 1-1 in sets van te maken maar de dubbels wilden er niet in voor Electric. Een gouden mogelijkheid ging aan zijn neus voorbij want Wright brak Hendriks daarna met een knappe 141 finish en maakte er 2-0 in sets van.

Hendriks kan Wright niet bijbenen
In de 3de set kon de Limburger geen potten meer breken. Wright's gemiddelde bleef hoog en Hendriks kon er simpelweg niet tegenop. Zo is de 1ste Nederlander uitgeschakeld op het WK maar komen er in de loop van het weekend en volgende week nog 9 anderen in actie.