Hoppa! Van Barneveld zeker van plekje op World Series Finals in Amsterdam na lekker weekendje

26 augustus 2019

Imago Sport

Raymond van Barneveld komt zeker nog 1 keer in actie in Nederland: tijdens de World Series Finals in Amsterdam. Barney heeft zich weten te plaatsen via de World Series Order of Merit, waar hij als 6de eindigde. Van Barneveld heeft het ticket verdiend na zijn finaleplek in de New Zealand Darts Masters. Daarin verloor hij van Michael van Gerwen.


Mighty Mike werd 1ste op de ranglijst, met een totaal van 31 punten. Van dat aantal pakte Van Gerwen er 24 op de laatste 2 toernooien. Hij won namelijk de Melbourne- en New Zealand Masters.

Wie zijn nog meer zeker van de partij?
Peter Wright, Rob Cross, Daryl Gurney, Gary Anderson en James Wade zijn begin november ook te bewonderen in de AFAS Live voor het dartstoernooitje. Zij krijgen gezelschap van een grote onbekende: Damon Heta. De 32-jarige Australiër verraste vriend en vijand enkele weken geleden door de Brisbane Masters te winnen.

World Series-ranking:

1. Michael van Gerwen: 31
2. Peter Wright: 26
3. Rob Cross: 24
4. Daryl Gurney: 22
5. Damon Heta: 16
6. Raymond van Barneveld: 15
7. Gary Anderson: 13
8. James Wade: 12

Kwalificatie-eisen
Inmiddels zijn 8 van de 24 startplekken vergeven. Wie voegen zich daarbij? De 4 beste spelers van de PDC Order of Merit die zich níet via de World Series-ranking hebben geplaatst. Dan worden er nog 4 tot 8 wildcards uitgedeeld en afhankelijk daarvan kunnen nog 4 of 8 spelers zich kwalificeren via een kwalificatietoernooi.

De World Series Finals in Amsterdam worden op 1, 2 en 3 november gehouden.