HOPPA! Matige Van de Pas met gemak door naar 2e ronde

17 december 2016

Lawrence Lustig/PDC

Benito van de Pas is de 1e Nederlander die door is op het WK! Hij gooide zaterdag in de laatste middagpartij van de 1e ronde tegen de onbekende Aziaat Tengku Shah en had heel veel moeite met goed gooien, maar won gelukkig wel: 3-1.


Shah (Heh, wie?) begon aan de partij en liep lekker uit op Van de Pas, maar gooide echt belabberd op z’n dubbels. Hij kon tot 2 keer toe uitgooien maar miste dubbel 18 en 9, waarna Big Ben dubbel 12 wel raakte. Daarna brak Shah weer terug via dubbel 10 en hij pakte ook de 3e leg. Shah kon vervolgens de set winnen, maar voelde druk en miste tops. Van de Pas sloeg hard toe: hij hield z’n eigen leg en brak de Maleisiër daarna: 1-0.

Niet best
Van de Pas gooide heel matig en zag ook in de 2e set hoe Shah meteen een 180 op het bord smeet. Hij werd gebroken via tops, kwam daarna terug tot 1-1 en finishte 121 om weer op voorsprong te komen. In de laatste leg van set 2 verzekerde Van de Pas zich eigenlijk al bijna van de 2e ronde door er 3-1 in legs en 2-0 in sets van te maken.

Tops tops
Na de 2e pauze kwam Shah weer met een heerlijke binnenkomer. Hij finishte in z'n eigen leg door 2 keer tops te gooien, maar zag Van de Pas daarna wel weer gelijk komen via tops. De Tilburger gaf net als in de 2e set nog een keertje gas en liep via een 50-finish uit naar 2-1, maar miste daarna wel z'n 1e matchdart. Shah sloeg lekker toe door te breken en begon in de 5e leg meteen met 180.

Spanning?
Shah pakte z'n 1e set (2-1) en leek meer en meer het gevoel te krijgen dat er wat te halen viel. Zeker omdat Van de Pas heel matig gooide. Wel behield de Tilburger gewoon z'n eigen leg door dubbel 16 te finishen, waarna Big Ben er bijnááá was door weer dubbel 16 te raken. In de laatste leg gaf de nummer 15 van de wereld nog 1 keer gas, waarna hij zich via een keurige 108 finish verzekerde van de 2e ronde!

Jenkins
Van de Pas gaat in de 2e ronde gooien tegen Terry Jenkins. De Engelsman won zaterdagmiddag met 3-1 van Josh Payne en mag het nu gaan proberen tegen onze Big Ben. Michael van Gerwen gooit zaterdagavond nog in de laatste partij. Benieuwd wie er nog meer spelen? Check 't hierrr.

Tipje!
Om lid te worden van de Whatsapp-groep Darts; app DARTS AAN naar 06 135 591 70