Hulde! Minister Schippers: ‘Darts is topsport!’

17 december 2016

ANP

Jaaaaa!! Eindelijk iemand die er wel verstand van heeft. Darts is topsport! Minister Edith Schippers heeft dat zaterdag gezegd voor de camera's van RTL7. Wat een topvrouw!


De minister van Sport, gezondheid en welzijn was zelfs in Ally Pally om Benito van de Pas aan te moedigen. Ze was duidelijk in beeld bij de opkomst van Big Ben en ook tijdens het gooien stond ze zo nu en dan in de picture. En ze zag ook hoe de Tilburger z'n 1e partij won. Na afloop nam Schippers ook nog de tijd om te praten met verslaggever Arjan van der Giessen.

Topsport
En wat Schippers daar zei, was heerlijk voor alle dartliefhebbers. Het ging over de discussie of darten nou wel of geen topsport is en of Van Gerwen, die zaterdagavond zijn 1e wedstrijd op het WK gooit, genomineerd had moeten worden voor Sportman van het Jaar. En de minister had maar 1 antwoord: "Laten we nou eens stoppen met die discussie. Het is echt een nondiscussie, darts is topsport. Ze moeten hier zo hard voor werken. Ze reizen de hele wereld af en je ziet dat de competitie hard en sterk is."

Tipje!
Om lid te worden van de Whatsapp-groep Darts; app DARTS AAN naar 06 135 591 70