🎥 | Irritant Baby Shark-deuntje nam eerder óók al de honkbalwereld over

17 december 2019

Maandag naar de dartwedstrijd van Mikuru Suzuki gekeken? Dan is haar opkomstdeuntje je zeker opgevallen. Het bizarre (én volgens velen irritante) liedje is echter helemaal niet nieuw in de sportwereld. Amerikaanse honkbalfans kunnen erover meepraten.


Het begon allemaal met Gerardo Parra, speler van de Washington Nationals. Het ging niet zo lekker met zijn team. Op aanvraag van zijn kinderen besloot hij zijn eigen opkomstnummer te veranderen. Zij vonden het Baby Shark-muziekje erg leuk, dus was de keuze snel gemaakt. Hij kon toen echter nog niet weten dat het nummer zó enorm goed zou aanslaan bij het publiek.

Het liedje werd de favoriet van het honkbalstadion en iedere keer als Parra opkwam, zongen en dansten hele tribunes mee. Wonder boven wonder ging het opeens ook een stuk beter met het team. Sterker nog, het team behaalde de finale van de World Series. In een spannende strijd met de Astros wonnen de Nationals voor het eerst in hun bestaan de titel. Velen mensen claimen dat dit door Baby Shark komt.

Parra vertrokken
Het seizoen is voorbij en ook Parra moet verder met zijn carrière. Hij besloot zijn loopbaan vanaf 20 november voort te zetten bij Yomiuri Giants in Japan. Of hij zijn opkomstnummer meeneemt is niet bekend.