Dit is het programma van het WK darts voor na de kerstdagen

24 december 2019

BSR Agency

De PDC heeft het speelschema bekendgemaakt voor na de kerstdagen op het WK. Zo weten we nu dat Michael van Gerwen de vrijdagavond afsluit tegen Stephen Bunting en Jeffrey de Zwaan zaterdag het podium mag beklimmenvoor zijn clash met Peter Wright.


Vrijdag worden eerst nog de laatste partijen gespeeld uit de 3e ronde. Zo speelt WK-sensatie en publiekslieveling Fallon Sherrock vrijdagmiddag haar wedstrijd tegen Chris Dobey. Dat was al bekend, maar vanwege de aandacht die The Queen Of The Palace genereert hebben ze haar partij naar het einde van de middagsessie verschoven.

Van Gerwen
Nadat Gary Anderson en Nathan Aspinall hebben besloten wie de eerste kwartfinalist wordt op het WK, is het de beurt aan titelverdediger Van Gerwen. Hij speelt de laatste partij van de avond tegen Bunting, die net als hijzelf in 2014 wereldkampioen werd, alleen dat bij de BDO deed.

Belgen en De Zwaan
Op zaterdag mogen de 2 Belgen die nog in het toernooi zitten het overdag laten zien. Kim Huybrechts speelt tegen Luke Humphries, terwijl Dimitri Van Den Bergh moet zien af te rekenen met Adrian Lewis. Aan het begin van de avond komt vervolgens die andere Nederlandse troef in actie: De Zwaan. Hij gooide meer dan 106 gemiddeld in zijn partij tegen Dave Chisnall en zal zijn partij tegen voormalig runner-up Wright met vertrouwen tegemoetzien.