Dit is waarom Van Gerwen een grafhekel heeft aan Jelle Klaasen

14 december 2019

Lawrence Lustig/PDC

Het was een vreemd gezicht: toen Michael van Gerwen en Jelle Klaasen vrijdag het podium beklommen voor hun partij op het WK darts, gaven ze elkaar geen hand. Ook na afloop gingen de heren niet heel vriendelijk met elkaar om. Reden is dat MvG een enorme hekel aan zijn landgenoot heeft, maar waarom?


Vroeger waren de 2 nog heel close met elkaar. "We zagen elkaar 5 dagen in de week, deden alles samen. Dat is wel over natuurlijk. Ik mag hem niet tot op het bot", zei Van Gerwen vrijdagavond huilend na afloop.

Onsportief
Hij bracht de het verhaal naar buiten, omdat Mighty Mike snapte dat tv-kijkers het vreemd vonden dat hij zijn tegenstander geen hand gaf. "Mensen die televisie kijken vinden mij onsportief omdat ik hem geen hand geef. Maar als ze weten wat hij mijn familie heeft aangedaan, begrijpen ze het wel."

'Dan ga je kapot'
Het zit namelijk zo: in 2012 stuurde Klaasen een paar naaktfoto's van zichzelf naar een 14-jarig meisje en dat bleek familie van Van Gerwen te zijn. Klaasen kreeg een boete opgelegd van 400 euro en een taakstraf van 16 uur.

"Als iemand zoiets stuurt naar het zusje van mijn vrouw, terwijl ze 14 was en een beperking heeft, dan ga je kapot. Ik zal dat nooit een plekje kunnen geven en zal hem ook nooit vergeven", aldus Van Gerwen.

Geen reactie
Klaasen zelf wilde er niet over kwijt. "Daar ga ik niet op in."