🎥 | JAHOOR! MvG verslaat Smith in ouderwetse PL-knokpartij, play-offs zijn binnen

12 mei 2022

Michael van Gerwen verloor nog nooit in de Premier League Darts 2022 van Michael Smith, toch had MvG wel erg veel moeite met de Engelsman. Het moest aankomen op het allerlaatste pijltje, maar... Van Gerwen naar de finale!


Flinke achterstand
Een rommelig begin van de wedstrijd: Michael Smith miste pijl na pijl op de dubbel en MvG scoorde zeer matig. Met een gemiddelde van amper 80 moest het vuur van de wedstrijd nog komen. 'Bullyboy' wist daar iets op te vinden: met een 15-darter en een 13-darter pakte de Engelsman de voorsprong (1-3).

'Mighty Mike' vecht zich terug
Ook in de 4e leg ging het mis voor de Nederlander. Van Gerwen gooide zich dood waardoor Smith een prima 72-finish uit mocht gooien. Kon dat nog goedkomen? Hij vocht zich in ieder geval terug. Smith, nummer 4 van de wereld, begon iets minder te scoren waardoor MvG 2 legs op rij won (3-4). Al strompelend gooide de Nederlandse darter een mega belangrijke pijl op tops voor de gelijkmaker (4-4).

Last leg decider
En hij bleef doorstomen hoor! Smith mag dan wel afgelopen weekend alles hebben gewonnen op de vloer, als er eenmaal publiek (en druk) opstaat, lukt het niet meer voor Smith. Zo bleek ook in de eindfase: Van Gerwen won z'n eigen leg (5-4) en gooide zichzelf na 9 pijlen zelfs op een 47-finish. Toch mocht-ie hier niet eens aankomen, want Smith wilde met z'n 96-finish toch een last leg decider gooien. In een geweldige leg dart Smith zich nog op tops, maar moest toekijken hoe 'De groene Sloopkogel' met zijn laatste pijl de dubbel raakte en de overwinning pakte: 6-5.

Van Gerwen speelt in de finale van de Premier League in Sheffield tegen Gerwyn Price, zal-n mooi brulpotje worden!

Gemiddeldes/finishpercentages
Michael van Gerwen: 95.15 / 50.0%
Peter Wright: 94.59 / 31.3%

'The Iceman' laat bevroren handjes Cullen niet ontdooien
'The Rockstar' Joe Cullen kreeg een gratis rondje mee dankzij de afmelding van James Wade en mocht meteen in de halve finale aantreden tegenover Gerwyn Price. De handjes van Cullen bleken toch nog een beetje koud, want de Engelsman verloor met 6-3 van de Welshman. Price naar de finale!