James Wade sneert naar mediageile collega’s: ‘Zij denken dat ze goed zijn’

7 mei 2021

Darter James Wade pakte op de 11e Premier League-speeldag alsnog een puntje tegen de ontketende José de Sousa. Daar was de Engelsman maar wat blij mee, al zei hij bij Oche180 óók met privé-struggles te kampen en zich te ergeren aan zijn collega's.


Wade staat 6e in de Premier League op 1 punt van de top 4. Tegen De Sousa werd het al snel een lastig verhaal, maar Wade vocht zich terug. Van 7-4 achter herpakte Wade zich tot 7-7.

Privéproblemen Wade
"Dit voelt als een overwinning", meende Wade. "Eigenlijk ergerde ik me heel de wedstrijd lang aan mezelf. Ik nam deze wedstrijd dan ook niet serieus." De reden is opmerkelijk en zorgelijk, al ging The Machine er niet verder op in.

"Ik heb het momenteel erg moeilijk, ook op privégebied. Vrijdag zal ik wel gemotiveerd zijn", doelde hij op zijn clash met Michael van Gerwen. Wel gaf Wade zijn collega's nog een lekkere sneer. "Sommigen worde opgehemeld door de pers. Die denken dat ze goed zijn, maar ik doe het al langer. Ik bewijs al 20 jaar dat dit hier mijn plaats is. De waardering krijg ik niet, maar zo is het altijd gegaan."