Japan stunt en stoot voor het eerst door naar halve finales op World Cup of Darts

9 juni 2019

Stefan Strassenberg/PDC Europe

Tijdens het wereldkampioenschap darten voor landenteams zijn er eigenlijk maar een aantal landen die erom doen. Steevast maken Nederland, Engeland en Schotland de grootste kans om de finale te bereiken. Toch verloopt het dit jaar iets anders.


Zo is Engeland namelijk al verrassend uitgeschakeld. De Ieren Steve Lennon en William O'Connor waren te sterk voor Rob Cross en Michael Smith, waardoor dé titelfavoriet al vroeg uit het toernooi vloog. Toch is er 1 land dat vriend en vijand verrast: Japan. Tot ieders verbazing staan Haruki Muramatsu en Seigo Asada momenteel in de halve finales van het mondiale toernooi.

In de kwartfinale was het duo te sterk voor de Nieuw-Zeelanders Haupai Puha en Cody Harris, waardoor nu een plekje bij de laatste 4 is weggelegd voor dé sensatie van het toernooi. Japan neemt het in de halve finale op tegen Schotland. Gary Anderson en Peter Wright waren beide te sterk voor de Belgen Kim Huybrechts en Dimitri van den Bergh. Canada - Nederland en Ierland - Oostenrijk strijden nog om een plek in de halve finales.