Jarige Jeffrey de Zwaan tijdens ‘dartpauze’: ‘Af en toe eens vissen’

26 maart 2020

BSR

Darter Jeffrey de Zwaan viert 26 maart 2020 zijn 24e verjaardag. De Zwaan, die bij het afgelopen PDC nog tot de 8e finale kwam, zit vanwege de uitbraak van het coronavirus de komende weken thuis. "Het is een rare periode. Ik ga af en toe eens vissen, want als ik alleen maar thuis moet zitten, word ik gek van mezelf", aldus De Zwaan tegen Sportnieuws.nl.


De Zwaan zou eigenlijk eind maart (25 en 26) in Ahoy Rotterdam als challenger meedoen aan de Premier League of Darts, maar dit evenement is al verplaatst naar september.

Waar in actie?
Nu door de coronacrisis ook Premier League-speelavonden zijn verplaatst, is er voor de darters veel onduidelijk. Vooral voor de challengers, die nu niet precies weten wanneer zij hun opwachting mogen maken tegen de 'vaste' gasten als Michael van Gerwen, Peter Wright en Gary Anderson. "Het is nog maar de vraag waar ik ga gooien vanwege al die verplaatsingen van toernooien", aldus De Zwaan. "Maar ik kijk nog altijd enorm uit naar de Premier League."

Wereldkampioen Wright zal hoe dan ook de tegenstander van De Zwaan worden in de Premier League Darts.

Schouderproblemen
Door het coronavirus zit De Zwaan net als de andere topdarters thuis, terwijl normaal gesproken de dartskalender erg vol is. Toch is de gedwongen pauze zeker geen ramp voor De Zwaan, die kampt met schouderproblemen. "Vorig jaar, ergens in september, is geconstateerd dat ik een slijmbeursontsteking heb in mijn schouder. Alleen met voldoende rust kan ik er vanaf komen. Gelukkig heb ik daar nu wel de tijd voor. Ik doe zelf nu weinig aan training om die schouder zo veel mogelijk rust te geven."