Jeffrey de Zwaan met gemak langs Oostenrijker, Rob Cross de volgende tegenstander

3 mei 2019

Lawrence Lustig/PDC

Jeffrey de Zwaan heeft met speels gemak de 3e ronde in de Austrian Darts Open bereikt. De Rijswijker versloeg de Oostenrijker Benjamin Fasching in de 2e ronde met duidelijke cijfers: 6-1.


De Zwaan kende in deze wedstrijd zeer weinig tegenstand. Met een uiteindelijk gemiddelde van rond de 90 deed hij het beter dan Fasching, die rond de 80 bungelde. De Zwaan won in ieder geval de bull en met een 16-darter pakte hij ook snel de 1e leg.

Klasse te groot
Fasching liet echter zien niet voor niets hier te staan en hield in 18 pijlen zijn eigen leg. De Nederlander reageerde echter en liep met een 18 en 16-darter uit naar 3-1. Het niveau lag lager dan wat hij de afgelopen weken haalde, maar bleek veel te goed voor de Oostenrijker.

Een 16-darter werd gevolgd door de 1e leg in 5 beurten, een 14-darter. Nog 1 leg was nodig en dat gebeurde ook een leg later, al was het niet op de manier zoals De Zwaan had verwacht. Na maar liefst 24 pijlen kon hij de dubbel 4 vinden voor de overwinning. Zaterdag wacht Rob Cross in de volgende ronde.