Jermaine Wattimena heeft grootste overwinning al te pakken: ‘Dat was mijn grote doel dit jaar’

3 juni 2021

Getty Images

Jermaine Wattimena kent dit jaar een vrij onopvallend seizoen. De Nederlander behaalde zijn beste resultaten op Players Championship 9 en 10, daar bereikte hij de laatste 16. Toch boekte Wattimena, die inmiddels op de 28e plek staat op de wereldranglijst, dit seizoen al zijn grootste overwinning. Dat gebeurde niet op de oche.


Wattimena is namelijk enorm veel afgevallen sinds het begin van 2021, de Nederlander is bijna 28 kg kwijt. "Het was mijn grote doel dit jaar om opnieuw gezond te worden. Door gezond te eten en regelmatig te bewegen ben ik erin geslaagd om al heel wat af te vallen. De komende maanden wil ik dit schema aanhouden en nog meer kilo's verliezen. Ik voel ook dat ik nu veel minder snel vermoeid ben", sprak hij in de YouTube-show Tungsten Tales.

Wennen
Zijn prestaties zijn tot dusverre nog niet geweldig, maar dat heeft natuurlijk ook te maken met zijn nieuwe levensstijl. "Het was wel even zoeken om opnieuw de juiste balans te vinden aan het dartbord", onthulde hij. "Het gaat echter goed tijdens trainingen en ik kijk met veel vertrouwen uit naar de rest van dit jaar."

Wattimena wil graag in de de top-32 blijven. "Ik hoop me te plaatsen voor de World Matchplay eind juli. Het wordt ook eens tijd dat ik op een televisietoernooi laat zien waartoe ik in staat ben. Op de vloertoernooien heb ik al vaak mooie prestaties geleverd, maar op televisietoernooien is het er nog te weinig uitgekomen."