Jonny Clayton knalt top-10 binnen na winst World Grand Prix, MvG in niemandsland

11 oktober 2021

Lawrence Lustig/PDC

Jonny Clayton is dit jaar in bloedvorm, afgelopen weekend won hij alweer zijn 3e major van het seizoen (en uit zijn carrière). The Ferret won op overtuigende wijze de World Grand Prix door landgenoot Gerwyn Price te verslaan. Door zijn eindzege denderde Clayton de top-10 van de PDC Order of Merit binnen.


Clayton mocht weer 110.000 pond bijschrijven op zijn rekening waardoor hij naar de 7e plek schoof op de wereldranglijst. Michael van Gerwen is nog altijd de beste Nederlander - en dat zal hij nog wel even blijven. MvG staat op een 3e plek, een beetje in niemandsland eigenlijk. Gerwyn Price en Peter Wright hebben respectievelijk zo'n 500.000 en 250.000 pond meer prijzengeld, James Wade (4e) heeft juist weer 400.000 pond minder dan Van Gerwen.

Dirk van Duijvenbode was rap uitgeschakeld in Leicester maar steeg desondanks op de Order of Merit, hij staat nu 19e. Dat is zijn hoogste notering ooit. Danny Noppert, die in de halve finale werd uitgeschakeld door Clayton, bleef op de 22e plek maar staat nu wel dichter bij de top-20.

De hele PDC Order of Merit vind je hier.