Klaasen pakt King in zinderende wedstrijd

29 december 2015

Proshots

Jelle Klaasen heeft als laatste Nederlander de derde ronde van het WK darts bereikt. The Cobra versloeg in de tweede ronde Mervyn King met 4-2. De partij was enorm spannend, zeker omdat Klaasen veel dubbels miste en King zelfs de eerste set liet pakken.

Na de eerste pauze pakte Klaasen even goed door en won hij twee sets op rij. In de vierde set kreeg de Nederlander kansen om op 3-1 te komen, maar liet King terugkomen tot 2-2. Omdat King daarna per leg een stuk minder ging gooien, ging Klaasen er alsnog overheen. In de zesde set miste Klaasen een aantal matchdarts om de wedstrijd al vroeg te beslissen. King kwam terug tot 2-2 in legs, maar in de beslissende leg maakte Klaasen alsnog aan alle twijfels een eind.

Phil Taylor wacht
Klaasen werd in de partij de vierde speler op dit WK die een 170 finish gooide. Klaasen treft in de volgende ronde dartslegende Phil Taylor. Hij gaat die wedstrijd vol vertrouwen tegemoet en ziet zichzelf als kanshebber op de WK-titel als voor die wedstrijd. "Het ging inderdaad niet zo vlot als in mijn eerste partij. Maar misschien is het ook goed om zo'n wedstrijd als deze ertussen te hebben zitten."

Zelfvertrouwen
Veel komt volgens Klaasen aan op zelfvertrouwen. "Ik heb dat de laatste tijd meer dan een tijd geleden. Toen hoopte ik steeds dat ik een ronde verder kwam, nu ga ik er vanuit dat ik ga winnen." Dat geldt ook voor zijn partij in de derde ronde tegen Phil Taylor woensdag. "Phil is niet echt in vorm. Als ik mijn niveau van m'n eerste partij kan halen, dan kan ik hem verslaan. Ik ga vanavond in ieder geval veel op dubbel 18 oefenen. Dat is mijn favoriete dubbel, maar vandaag gooide ik die te vaak te voorzichtig, waardoor de pijl aan de binnenkant belandde. Dat moet morgen echt beter."

Benito van der Pas heeft dinsdag zijn pot verloren.