Lekker! ‘Mighty Mike’ stoot door naar eindstrijd van The Masters (video’s)

3 februari 2019

Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen staat in de finale van The Masters, het toernooi voor de beste 16 darters van de wereldranglijst. Mighty Mike versloeg in de halve eindstrijd overtuigend Dave Chisnall: 11-7.


In de finale van The Masters, het 1e tv-toernooi na het WK, wacht later vanavond James Wade of Peter Wright.

Sterke start
Van Gerwen begon al ijzersterk tegen de Engelsman Chisnall. Nadat in de 1e 2 legs nog geen breaks vielen, sloeg wereldkampioen Van Gerwen bij de stand van 1-1 toe. Zo ging de Brabander na 5 legs pauzeren met een 3-2 voorsprong.

(Tekst gaat verder onder de tweet)


Heerlijke 170-finish
Mighty Mike, de winnaar van de afgelopen 4 edities van The Masters, ging direct na de pauze direct door. En hoe! Met een maximale finish van 170 zorgde hij voor een prachtig hoogtepunt voor de supporters én de 4-2 voorsprong. De 29-jarige Van Gerwen zette door en liep in rap tempo uit naar 6-2. Daarna begon Van Gerwen wat dubbels te missen, waardoor de stand bij de 2e pauze 'slechts' 6-4 was.

(Tekst gaat verder onder de tweet)


Van Gerwen laat het niet spannend worden
Na de onderbreking liet Van Gerwen zien dat er voor Chisnall tegen hem weinig te halen viel. De 3-voudig wereldkampioen bleef de triples (en dubbels, in tegenstelling tot Chisnall) tot 1 leg van het einde, want bij een stand van 10-5 miste Mighty Mike ineens 5 matchdarts. Chisnall ontsnapte, maar het tij helemaal keren bleek te veel gevraagd. Van Gerwen haalde de winst even later tóch binnen met een prachtige 10-darter: 11-7. Later vanavond wacht in de eindstrijd de winnaar van de halve finalepartij tussen The Machine Wade en Snakebite Wright.