Lerchbacher laatste winnaar voorronde dankzij zege op Stevenson

Martijn Baars • 21:56, 21-12-2016 / Laatste Update: 05:45, 08-01-2024

Zoran Lerchbacher is de laatste voorrondespeler op het WK Darts die is doorgedrongen tot de eerste ronde. De Oostenrijker was na een 1-0 achterstand in sets met 2-1 te sterk voor de Engelsman Simon Stevenson.

Stevenson had in de eerste set een beetje geluk dat zijn Oostenrijkse tegenstander in de beslissende 5e leg 3 pijlen op zijn dubbels miste. De Engelsman kon daardoor via dubbel 4 de set naar zich toe trekken. Beide darters gooiden vooral in hun eigen legs prima, maar lieten het afweten in de leg van de tegenstander. Toch plaatste Stevenson op het beslissende moment toch een break.

Stevenson goes 1-0 up in tonight's first match. Who do you think will progress into the first round darts fans?#WHDarts pic.twitter.com/I5azOCTJwV

— PDC Darts (@OfficialPDC) December 21, 2016

Breaks

Na de eerste pauze leek Stevenson, die de tweede set mocht beginnen, in een zetel naar de eerste ronde te kunnen. Toch liet hij afweten en raakte hij zijn eerste leg kwijt aan Lerchbacher. Maar dat bleek alleen maar een opmaat voor een potje stuivertje-wisselen. Stevenson brak de Oostenrijker terug naar 1-1. Lerchbacher pakte daarna de leg weer af voor 2-1. In zijn eigen leg bracht hij de setstand weer op 1-1.

Thornton

In de beslissende set pakte Lerchbacher snel een 2-0 voorsprong, werd gebroken naar 2-2, maar pakte de wedstrijd op dubbel 18. Daardoor gooit hij later op woensdagavond tegen Robert Thornton.