LOL! Darter gijzelt BDO-beker en wil hem niet teruggeven: ‘Eerst geld zien!’

9 januari 2021

BSR Agency
Wayne Warren BDO

Hoewel de BDO al een tijdje niet meer bestaat, is de bond verwikkeld in een strijd met darter Wayne Warren. Voorzitter Des Jacklin wil namelijk de BDO-trofee terug, maar daar komt volgens Jacklin (nog) niks van in.


De 58-jarige Warren kroonde zichzelf in de 1e maand van 2020 tot laatste wereldkampioen bij de BDO, de darts-'amateurtak' die uiteindelijk werd opgeheven vanwege financiële problemen. De Welshman kreeg bij de prijsuitreiking de wisselbeker in handen gedrukt en heeft deze nog steeds in bezit. Hij weigert vooralsnog om hem terug te geven en heeft daar zo zijn redenen voor.

Geld
Warren is namelijk van mening dat hij nog geld tegoed heeft van de BDO, heel veel geld. Zijn WK-prijzengeld bedroeg 23.000 pond, terwijl de wereldkampioen van 2019 (Glen Durrant) maar liefst 100.000 pond kreeg. Niet eerlijk, zo vindt hij zelf. "De manier waarop ik ben behandeld door de BDO is schandalig. De beker staat nog steeds op de tafel in mijn woonkamer en gaat daar niet weg voordat ik de rest van mijn geld krijg", verdedigt Warren zijn besluit in The Sun.