Loting Melbourne Darts Masters: Van Gerwen en Van Barneveld in pittig deel van het schema

15 augustus 2019

Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen (4) en Raymond van Barneveld mogen niet klagen met de loting van de Melbourne Darts Masters. In de 1ste ronde ontlopen beide Nederlanders de beste spelers uit Oceanië, Corey Cadby en Kyle Anderson. Wel zitten Mighty Mike en Barney in het pittige deel van het schema.


Van Gerwen opent het toernooi tegen Tim Pusey, terwijl Van Barneveld gaat gooien tegen Haupai Puha. En dat is een oude bekende voor de 51-jarige Hagenees. Vorige week bij de Brisbane Darts Masters wist Van Barneveld nog met 6-2 van Puha te winnen.

Taaie tegenstanders
Wint Van Gerwen dan wacht waarschijnlijk een treffen met Gary Anderson. De Schot speelt zijn 1ste pot tegen James Bailey. Mocht Van Barneveld de laatste 8 bereiken, dan treft hij de winnaar van het duel tussen Peter Wright (1) en Corey Cadby. Het kan zijn dat de 2 Nederlanders elkaar treffen, maar dan moeten ze beiden wel eerst 2 rondes overleven.

Lees ook: Alleen samenvattingen van Melbourne Masters op tv

Aan de andere kant van het schema treft Rob Cross (2) Robbie King en heeft Daryl Gurney (3) dikke vette pech met zijn loting. Hij speelt tegen Kyle Anderson. James Wade gaat het opnemen tegen Damon Heta, terwijl thuisspeler Simon Whitlock tegen de Nieuw-Zeelander Mick Lacey gooit.

Volledige schema:

Peter Wright (1) - Corey Cadby
Raymond van Barneveld - Haupai Puha
Michael van Gerwen (3) - Tim Pusey
Gary Anderson - James Bailey

Rob Cross (2) - Robbie King
James Wade - Damon Heta
Daryl Gurney (3) - Kyle Anderson
Simon Whitlock - Mick Lacey