🎥​ | Mark Webster: ‘Op deze manier kunnen ze Gary Anderson beter thuislaten’

28 april 2022

De Premier League Darts loopt op z'n einde. Michael van Gerwen maakt zich geen zorgen over of hij de finale-avond in Berlijn haalt op 13 juni. Ook Mark Webster, oud-darter, oud-Premier League-deelnemer en analist voor Sky Sports in Engeland, maakt zich niet al te druk. "Van Gerwen weet dat hij weer gevaarlijk is", zei Webster in Dublin tegen Sportnieuws.nl.


"Van Gerwen is nu vooral ongelukkig deze weken. Vorige week in Aberdeen speelt hij top, maar verliest hij de finale. Nu speelt hij top, maar verliest hij meteen van James Wade, die ook top was. Maar hij oogt na afloop relaxt. Hij weet dat zijn vorm goed is. Hij gaat de play-offs halen en wordt daar erg gevaarlijk."

Einde verhaal Gary Anderson?
Over Gary Anderson was Webster een stuk minder positief. "Als je naar z'n laatste weken kijkt, zou je zeggen dat ze Anderson volgend jaar maar thuis moeten laten. Hij is verre van goed. Maar je weet het van Anderson: 1 goed toernooi dat hij zelfs kan winnen en hij is er volgend jaar gewoon weer bij."

Clayton de next best thing
Van Gerwen verloor in Aberdeen de finale van Jonny Clayton. De Welshman (en dus landgenoot van Webster) wordt meer en meer een topspeler. "Hij zit wekelijks bij de besten en is zelfs bij de bookies favoriet. Als hij tegen Van Gerwen speelt, zijn het altijd heerlijke potjes."

Zit je in de app en zie je bovenstaande video niet? Check dan hieronder de Youtube-versie: