🎯🎥 | Martijn Kleermaker verslaat Michael Smith en stunt op PDC Home Tour

25 april 2020

Darter Martijn Kleermaker heeft zaterdag voor een stunt gezorgd! Bij de PDC Home Tour rekende de 29-jarige Harderwijker, in zijn 1e wedstrijd op het toernooi, af met Michael Smith: 5-3.


Het zag er in 1e instantie niet naar uit dat Kleermaker voor een stunt zou zorgen tegen de nummer 5 van de wereld. De nummer 101 van de Order of Merit keek al snel tegen een 3-0-achterstand. Kleermaker won daarna 5 legs op rij en pakte de overwinning met een gemiddelde van 97,71.

En door
Kleermaker speelt later op zaterdag nog tegen Matt Clark en Harry Ward. Als hij ook die partijen weet te winnen plaatst hij zich voor de 2e fase in het toernooi. Eerder wisten ook Geert Nentjes en Jelle Klaasen de groepsfase al te overleven.

Jan Dekker werd eerder deze week met 3 nederlagen uitgeschakeld in de Home Tour. Ook Niels Zonneveld slaagde er niet in om zich te plaatsen voor de 2e fase. Mike van Duivenbode is maandag de laatste Nederlander die nog in actie komt.

Thuistoernooitje
De Home Tour geldt als alternatief tijdens de coronacrisis. In de 1e fase worden 32 dagen op rij poules afgewerkt door steeds 4 spelers. Alle groepswinnaars bereiken de 2e fase, waarvan het format nog onbekend is omdat niet duidelijk is wanneer er weer in het echt kan worden gedart.